Taşınabilir Harddisk Nedir?

Taşınabilir Harddisk Nedir?

Bilgisayarda tüm verilerin depolanması kimi zaman sıkıntı yaratabiliyor. Kimi zaman da verilerin e-posta dışında farklı bir yolla aktarılması gerekiyor. İşte bu gibi durumlarda harici disk olarak da bilinen harddisk nedir sorusu önemini net bir şekilde ortaya koyuyor. Çünkü hard disk, verilerin bilgisayar dışında bir ortamda muhafaza edilmesi için tasarlanan bir üründür.

Word ve excel dosyalarından görüntü ve videolara kadar pek çok farklı formatta dosyanın sorunsuz bir şekilde muhafaza edilmesi için hard disk çeşitleri kullanılabilir. Bilgisayarınızdan taşınabilir hard diske verilerinizi kolayca aktarabilirsiniz. Aynı zamanda taşınabilir hard diskteki verileri de bilgisayarınıza aktarma şansına sahip oluyorsunuz. Bu nedenle belgelerini depolamak ve saklamak isteyenler harici depolama nedir konusuna daha fazla önem vermeli! Veri saklamanın ve veri aktarımının en pratik yolu bu ürünleri kullanmaktan geçiyor.

Harddisk Ne İşe Yarar?

Belge ya da fotoğraf saklamak için harddisk kullanımı, bu ürünlerin ne işe yaradığını da gösteriyor. Veri taşımak ya da veri depolamak, hard diskin kullanım amaçlarının başında geliyor. Dosya saklamak isteyenler hard disk ne demek ya da ne işe yarar gibi konularda detaylı araştırma yapmaya başlıyor. Kullanım amacınıza ve ihtiyaçlarınızda uygun bir ürün modelini seçerek siz de bu kolaylığı hayatınıza kazandırabilirsiniz.

Portable Ne Demek?

Harici depolama alanına ihtiyaç duyanlar için portable ne demek sorusu da önemli! Bazı programları bilgisayarınıza ek bir yazılım kazandırmadan, bir yükleme yapmadan da kullanabilirsiniz. Yükleme yapılmayan bu tür programlar portable olarak adlandırılır.

Taşınabilir Harddisk Nasıl Kullanılır?

Bağlantı kablosunu kullanarak taşinabilir harddisk ile bilgisayarınız arasında kolayca bağlantı kurabilirsiniz. Bu ürünlerin kullanımı için herhangi bir ek programa gerek olmaz. Bağlantı kablosunu takarak bilgisayarınızdaki verilerin hard diske aktarılmasını ya da hard disk içerisinde depoladığınız verilerin bilgisayarınıza aktarımını sağlayabilirsiniz. Veri aktarımı yapmak harddisk ne işe yarar sorusunun en genel yanıtı olduğundan bu işlemi de ek yazılım kullanmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Veri aktarım hızı ise hem bilgisayarınıza hem de kullandığınız hard diske bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Yüksek transfer hızına sahip bir hard diski kullanıyor olmanız durumunda bu işlemin saniyeler içerisinde gerçekleşmesi mümkün olacaktır. Veri transferini tamamladıktan sonra bağlantı kablosunu çıkarabilirsiniz. Böylece bilgisayarınız ile hard disk arasındaki bağlantıyı kesmiş olacaksınız.

Taşınabilir Harddisk Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer siz de taşınabilir sabit disk nedir konusundan ziyade taşınabilir ek depolama alanı ihtiyacınız nedeniyle bu konuya önem veriyorsanız, dikkatli seçim yapmaya özen göstermelisiniz. Dolayısıyla harddisk alırken nelere dikkat etmeli sorusunun yanıtını bilmeniz, daha bilinçli seçimler yapmanızı sağlayacaktır. Tercih yaparken öncelikle depolama kapasitesine dikkat etmeli ve ihtiyacınızı da göz önünde bulundurmalısınız.

Veri transfer hızı, hard diske sıklıkla veri aktarımı yapanlar için önemlidir ve bu nedenle taşınabilir harddisk alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtlarından biri de transfer hızıdır. Büyük boyutta dosya aktarımı yapanlar için de veri transfer hızının gayet önemli olduğunu aktarmalıyız. Eğer bu ürünü sıklıkla yanınızda taşımayı düşünüyorsanız küçük ebatlarda tasarlanan ve hafif bir modele yönelmeye özen gösterin.

Dayanıklılık en önemli kriterlerinizden biri olmalıdır. İçerisinde çok sayıda önemli veriyi muhafaza edeceğiniz için mutlaka dayanıklı ve kolay zarar görmeyen kasaya sahip olan bir modeli seçin. Sağlamlık harici harddisk alırken nelere dikkat edilmeli konusunda üzerinde titizlikle durmanız gereken hususlardan biridir. Son olarak kullandığınız bilgisayarın işletim sistemi ile seçtiğiniz taşınabilir hard diskin uyumlu olması da gereklidir. Dolayısıyla işlemin sistemini de dikkate almanız önem taşıyor.

Etiketler: harddisk
Haziran 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı