Profesyonel Youtuber Ekipmanları Nelerdir?

Profesyonel Youtuber Ekipmanları Nelerdir?

Tüm dünyada video paylaşım siteleri arasında en popüler olanı YouTube pek çok kişi için de bir kazanç kapısıdır. Çektiğiniz videoları geniş kitlelere ulaştırarak yüksek beğeni ve izlenme oranlarına ulaşabilirsiniz. Bunun için videoların belirli bir kalitenin üzerinde olması gerekir ve bu kaliteyi de ancak profesyonel youtuber ekipmanları ile yakalayabilirsiniz. YouTube videoları için kullanmanız gereken en önemli ekipmanlar şöyledir:

  • Mikrofon
  • Kamera
  • Işık
  • Tripod
  • Perde

Eğer en iyi youtuber ekipmanları seçimi yaparsanız en iyi görüntü ve ses kalitesini de elde edebilirsiniz. Ayrıca kullanılan video düzenleme programının da en az profesyonel youtuber ekipmanları kadar önemli olduğunu unutmayın.

Kamera Seçimi: Profesyonel Görüntü Kalitesi İçin En İyi Modeller

Kamera, youtube başlangıç ekipmanları arasında en önemli olanıdır. Karşınıza farklı fiyatlara sahip çok sayıda model çıkacak. Önemli olan ise yapacağınız çekimlere uygun bir kamera tercihinde bulunmanızdır. Örneğin hareketli ortamlarda çekim yapacaksanız aksiyon kamerası modellerine yönelebilirsiniz. Ancak yemek videoları için böyle bir kamera kullanmanız gerekmez.

DSLR kameralar ışığı vizöre yansıtır. Aynasız olan kameralarda ise optik vizör bulunmaz. Bu nedenle görüntü sensörü ışık alır ve kadrajda yer alan karenin dijital görünümünü sağlar. Siz de youtube için gereken ekipmanlar arasından tercih yaparken kamera seçimini bu bilgiler ışığında gerçekleştirmelisiniz. Elbette bütçe de önemli ancak Fotokolik internet sitesinde youtube video çekme ekipmanları gayet uygun fiyatla satışa sunuluyor.

Ses Kalitesi: Mikrofon Seçimi ve Ses Kaydında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikrofon da youtuber olmak için ekipmanlar arasında yer alıyor ve seçtiğiniz mikrofonun net, anlaşılır bir ses üretmesi de önemlidir. Kamera entegre mikrofon çeşitleri en çok kullanılanlar oluyor. Özellikle yakın çekimlerde bu mikrofonların ihtiyacı karşıladığını söyleyebiliriz ve dolayısıyla yeni başlayanlar için youtube ekipmanları arasında kamera entegre mikrofonlar yer alabilir.

Harici olarak kullanılan shotgun mikrofonlar da youtuber olmak için hangi ekipmanlar gerekir sorusunun yanıtı olabiliyor. Bu mikrofonların özelliği çevredeki sesleri ve istenmeyen sesleri minimuma indirgeyerek harika bir ses kalitesi sunabiliyor olmasıdır. İşte bu nedenle dış mekanda çekim yapmak isteyenler bu mikrofon modellerini tercih edebilir. Bir de kondenser mikrofonlar var ve bu ürünler alt ile üst seslere gayet duyarlı bir yapıya sahiptir. Bu mikrofonların boyutlarının küçük olması da çok sayıda kişi için önemli bir avantaj olarak görülüyor. El tipi mikrofonlar ise pek uygun olmayabilir. Hatta youtube canlı yayın ekipmanları arasında bile el tipi mikrofonlar yerine yaka mikrofonlarının kullanıldığını ekleyelim.

Işıklandırma ve Çekim Alanı Düzenlemesi

Arka plan düzenlemesinde perde çeşitlerini kullanabilirsiniz. Ancak yapacağınız çekimlerin içeriğine bağlı olarak daha farklı arka planlara da yönelmeniz mümkün. Elbette arka plana da uygun olan ışıklandırma ekipmanlarını seçmeniz, temiz ve net bir görüntü elde etmeniz açısından önemlidir. Halka ışıklar en çok tercih edilenler oluyor çünkü ihtiyacı gayet net bir şekilde karşılayabiliyor. Makyaj videoları gibi içerikler için de halka ışıkların youtuber olmak için gereken ekipmanlar arasında bulunduğunu eklemek gerekir.

Ana ışık, dolgu ışığı ve arka ışık ile aydınlatma sağlayan üç nokta aydınlatma tekniği de tercih edilebilir. Bu tekniği uygulayan ünlü youtuberlar da bulunuyor. Dolayısıyla üç nokta aydınlatma tekniğini uygulamak için kullanılan ışıklar da youtube yeni başlayanlar için ekipmanları arasında bulunuyor. Bu ürün çeşitlerini geniş bir marka ve model seçeneği eşliğinde online sipariş sitemizde inceleyebilirsiniz. Hem yeni başlayanlar hem de profesyonel olanlar için kullanıma uygun ürünler düşük fiyatla sitemizde sizlerle buluşuyor.

Etiketler: Blog Yazısı
Temmuz 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı